BookStore

Vinböcker om vinodlare, viner och regionala specialiteter i Piemont

drop

Partner

Bakgrund

Eftersom jag själv är minskt sagt förtjust i Piemont berättar jag naturligtvis om denna region och om viner, vinodlare och alla möjliga delikatesser som finns här. Flera goda vänner har blivit inttresserade och besökt Piemont. Dom har naturlightvis fått 'personlig' rådgivning anpassade efter deras intressen. Alla har kommit tillbaka med endast positive erfarenheter!
Så var det även med min vän Jörgen från Danmark. Det som han därefter har byggt upp måste alla andra göra också ;-)

Piemonte produkter

Vin och delikasser från Piemont

När Jörgen kom hem efter besöket i Piemont blev det flera besök. Så småningom lärde han känna allt fler personer där så funderade han på att börja sälja utvalda produkter som vin och olika delikatesser i Danmark. Det lyckades ju jättebra och så kom nästa idé nämligen att erbjuda dom här produkteena även mobilt. Sagt och gjort och så köpte han en försäljningvagn som han kan hänga efter bilen! En toppen idé! Nu finns han överallt i Danmark där det finns intresse av produkter från Piemonte.
För alla som bor i södra Sverige är det ju att ta färjan över till Hälsingör och sedan köra över mot Hilleröd så hittar ni säkert Jörgen. För alla som är lite osäkra med danskan så pratar han en utmärkt skandinaviska :-)
Och så kom idén med att organisera resor till Piemont!
På den här länken hittar ni information om dom produkter han säljer - annars är det bara att ringa honom: Jörgens vin och delikasser

Piemonte resor mit Jörgen

Resor till Piemont med besök hos vinodlare och tryfffelsökare

Genom intresset för produkter från Piemont kom också idén med att organisera vinresor till Piemont. Jörgen organiserar nu flera resor per år och intresset är särsklit stort när det är dags för tryffelfest i september/oktober i Alba. Tack vare sin planläggning lyckas han få plats hos en annan gammal gemensam bekannt vad gäller övernattning och god mat - familjen Ezio Costa. Eftersom Ezio är tryffelsökare bjuder säkert Clelia, hans hustru, på pasta med vit tryffel :-)
Dessutom blir det ju besök hos olika vinodlare som Jörgen känner. Här är en länk med information om vinresor till Piemont: Jörgens vinresor till Piemont

Piemont


 1. Röda viner

  Bekannta rödviner som Barolo, Barbaresco, Barbera, Dolcetto, Grignolino, Freisa, Nebbiolo

 2. Vita viner

  Bekannta vita viner som Arneis, Favority, Rossese, Nas-Cetta, Moscato d'Asti

 3. Specialiteter

  Några exmpel: Trüffel, Torrone, Hazelnuss, Plin, Castelmagno, handgemachte Grissini

 4. Möjligheter till övernattning

  Här ett par möjligheter att rekommendera: Tra Arte&Cerche in Monchiero, Le Viole in Vergne,

 5. Trüffel

  En stor tryffelsökare: Ezio Costa, Tra Arte&Cerche in Monchiero